Kredi Notunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Kredi Notunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?
Kredi Notunuzu Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Bankalara yapmış olduğunuz kredi veya kredi kartı başvurularınızın olumlu sonuçlanabilmesi için kredi notunuzun 1400 puan üzerinde olması gerekmektedir. 1400 puanın altına düştüğünüz zaman kredi almanız zorlaşacaktır. 

Kredi notu 1200 puanın altında olan müşteriler ise red cevabı almaya devam edecektir. Kredi notunuzu yükseltmek zor değildir, fakat bazı ufak ayrıntılara dikkat etmek gerekmektedir. Değerli okuyucular bu makalede kredi notunuzu yükseltmek için ne yapmanız gerektiği ile ilgili bilgi vereceğim. Umarım bu bilgiler doğrultusunda kredi almanız kolaylaşır.

Kredi notunu düşüren en büyük etkenlerden biri, sürekli kredi ya da kredi kartı başvurusunda bulunmaktır. Kredi notunuz düşük olduğundan dolayı başvurularınız onaylanmaz ve bankanızdan olumsuz cevap alırsınız. Olumsuz sonuçlanan her kredi başvurusunun ardından kredi notunuz daha çok düşecektir.

Bankalardan almış olduğunuz kredi ya da kredi kartı borçlarını günü geçtikten sonra ödediğiniz takdirde kredi notunuz olumsuz etkilenir. Yapacağınız ödemeleri, günü gelmeden birkaç gün içerisinde yaptığınız takdirde kredi notunuz olumlu ivme kazanacaktır. 

Ayrıca doğalgaz, elektrik ve telefon gibi adınıza kayıtlı faturaları ödemediğiniz zaman kredi notunuz değer kaybedecektir. Bankacılık sektöründe kredi notunuzu yüksek tutabilmek için ne kadar az borç o kadar yüksek puan felsefesinden yararlanabilirsiniz. Ancak daha önce hiç kredi kartı veya kredi kullanmadığınız zaman kredi notunuz bulunmaz veya notunuz sıfır olarak görülür. 

Bu durumda bankaya yapmış olduğunuz kredi başvurunuz otomatik olarak reddedilecektir. Kredi notu oluşurken düzenli ödemeler kredi notunuzu yükseltir. Bundan dolayı ödeme yaparken son ödeme tarihini geçirmemeye dikkat etmelisiniz. Kredi notunuzu yükseltmek için uğraşıyorsanız düzenli ödemeler yaparak kredi notunuzu takip edebilirsiniz. Özellikle her ay ödemeniz gereken faturalarınız için otomatik ödeme talimatı verdiğiniz takdirde kredi notunuzda ciddi anlamda yükselme görülecektir.

Yukarıda bulunan ayrıntılara dikkat ederek birkaç ay içerisinde kredi notunuzun 1600 seviyelerine çıkmasını sağlayabilirsiniz Unutulmamalı ki borcunuz ne kadar düşerse kredi notunuz o derece yükselecektir. Değerli okuyucular kredi veya kredi kartı kullanmaya başladıktan sonra borcunuza sadık olduğunuz sürece kredi notunuz yüksek olacaktır. Böylece kredi başvurunuz anında onaylanacaktır.

Yorumlar