Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir?

Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir
Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir

Kredi notu kişinin bankalar ile ilişkilerinde önemli rol oynayan bir kavramdır. Değerli okuyucularım bu makalemizde kredi notu yükseltme teknikleri ile ilgili genel bilgilere yer vereceğim. Kredi notu düşük olan müşterilerin kredi notları sabit olarak hep bir seviyede kalmaz. Müşteriler kredi notunu yükseltmek için bazı hamleler yapabilir. 

Müşterilerin kredi notlarını yükseltmesi için kabul görmüş bazı teknikler vardır. İnsanların kredi notlarını yükseltmesi bankalar ile yapacakları kredi kartı veya kredi başvurularının olumlu sonuçlanabilmesi için oldukça önemlidir. 

Çünkü bankalar müşteri ile ilişkilerinde müşterilerin sicillerine bakarlar. Müşterinin sicilleri ise kredi notunu oluşturur. Kredi Kayıt Bürosu tarafından tutulan müşteri kayıtları negatif veya pozitif olarak değişkenlik gösterebilir. Bireylerin kredin otunu yükseltmek için yapmaları gereken ilk adım tüm borçlarını kapatmak olmalıdır. 

Tüm borçlarını kapatan müşterilerin kredi notundaki negatif ilerleme durur. Bireyler tüm borçlarını kapattıktan sona elinde bulunan paranın tamamını vadeli hesaba yatırırsa, kredi notu için olumlu etki yapar. Aynı zamanda bireylerin bankalardan alacağı kısa vadeli kredileri zamanında ödemesi de kredi notunu olumlu yönde etkiler. Kredi kartı kullanıcıları elinde bulunan kredi kartının limitini doğru zamanda arttırma politikası izlerse kredi notu olumlu yönde etkilenir. 

Çünkü kredi kartları müşterilerin kredi notu ile doğrudan ilişkilidir. Kredi notlarını düşürmek yükseltmekten çok daha kolaydır. Müşteriler doğru adımları attığı sürece kredi notları kısa süre içerisinde yükselmeye başlayacaktır. Bireylerin kredi notunu yükseltmek için yapabileceği bir diğer işlem ise elektrik, doğalgaz, telefon gibi faturaların ödemelerini, kredi kartı ile otomatik ödeme yöntemiyle ödemeleridir. 

İnsanların otomatik ödeme talimatı vermesinin ardından kredi notunda olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Çünkü otomatik ödeme talimatında her ay düzenli olarak bankaya kredi kartı aracılığı ile ödeme yapılır. İnsanların çok sayıda borçsuz ve aktif kredi kartı kullanması da kredi notuna olumlu etki yapacaktır. 

Değerli okuyucularım görüldüğü üzere kredi notunun nasıl iyileştirilmesi gerektiği ile ilgili bilgileri sizlere aktardım. Kredi kartı veya kredi başvurusunda bulunmadan önce kredi notunuzun yüksek olduğundan emin olmanız gerekir. Aksi takdirde başvurunuz reddedilir.

Yorumlar