Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir?

Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir
Kredi Notu Ne Kadar Sürede Yükselir

Kredi notu sizin bankalarla ne kadar süredir ilişkiniz olduğunu gösteren bir not sistemidir. Bu yazımızda kredi notunun kaç ayda yükseldiği ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Kredi notunun ne kadar sürede yükseldiğini merak ediyorsanız eğer, bunun cevabı sizde saklı. Özellikle hesabınıza giren paranın miktarı ve daha önceden kullanmış olduğunuz kredileri geri öderken borcunuza ne derece sadık olduğunuz önemli bir faktördür.

Eğer almış olduğunuz kredinin borcunu öderken sürekli aksatıyor iseniz veya borcunuzu ödeyemiyorsanız kredi notunuzun negatif olduğunu belirtmek isterim. Eğer almış olduğunuz krediyi zamanında ödüyorsanız kredi notunuzun hızlı bir şekilde arttığını göreceksiniz. 

Acil paraya ihtiyacınız olduğu vakit dikkatli davranın ve mümkün olduğunca ayrı bankalardan kredi almayın. Kredi başvuru esnasında ne kadar ret cevabı alırsanız, kredi notunuz o derece olumsuz olacaktır.

Kredi notunu en kısa sürede yükseltmek için mevcut borçlarınızın tamamını kapatmanız gerekmektedir. Belli bir süre bankalar ile ilişki içinde bulunmayın. Ardından küçük limitli kredi kartı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu kredi kartının borçlarını düzenli bir şekilde ödediğiniz takdirde kredi notunuz olumlu yönde gelişecektir. Ayrıca kredi notunuz daha çabuk yükseltmek istiyorsanız, 1000-2000 TL tutarında kredi alın. Bu kredi borcunun tamamını ilk ödemede ödeyin. Daha sonra kredi notunuzun yükseldiğini göreceksiniz.

Değerli okuyucular yukarıda yer alan bilgileri okuduğunuz takdirde kredi notunuzun nasıl yükseleceğini öğrenmiş olursunuz. Sizde kredi talebinde bulunmadan önce kredi notunuzun hangi seviyede olduğunu mutlaka öğrenin. Aksi takdirde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Hayal kırıklığına uğradığınız durumlarda yapmanız gereken bankalara giderek kredi bilgilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Size kredi verilip verilmeyeceğini müşteri temsilcisi ile yüz yüze konuşabilirsiniz. Eğer ki bankalar ile olumsuz bir siciliniz yok ise daha kolay kredi alabileceğinizi bilmenizi isterim. Kafanıza takılan başka sorular olursa yazılarımızı incelemeye devam edebilirsiniz. 

Kredi talebinde bulunan her müşterinin kredi talebi onaylanmayacağı için, başvuru yapmadan önce gerekli şartların tamamını eksiksiz yerine getirmeye çalışın. Kredi kartı veya kredi borçlarınızı ilk baştan itibaren düzenli ödediğiniz takdirde kredi notunuz yüksek olacaktır. Kredi Notu Yükseltme  bu sayede çok kolay.

Yorumlar