Kredi Notu 0 Olan Kişiler Kredi Alabilir Mi?

Kredi Notu 0 Olan Kişiler Kredi Alabilir Mi?
Kredi Notu 0 Olan Kişiler Kredi Alabilir Mi?

Konut kredileri, ihtiyaç kredileri veya diğer krediler için bankalar,kredi notunu göz önünde bulundurmaktadır. Kredi findeks notu genel itibariyle 0 ile 1900 puan arasında değişiklik göstermektedir. Bankalar kredi başvurunuza red cevabı verirken gerekçesini belirtir. 
Daha önce bankalar ile hiç çalışmadıysanız ve bankadan kredi talebiniz olmadıysa kredi notunuz sıfır çıkacaktır. Bu nedenle kredi notunuzun hesaplanabilmesi için bankadan kredi veya kredi kartı talebinizin olmuş olması gerekir.

Bankalar ile hiç çalışmamış, kredi kullanmamış kişilerin kredi notu hesaplanmayacağı için kredi notunuz ya sıfır çıkacaktır ya da hiç hesaplanmayacaktır. Bunun en büyük nedeni bankalar ile çalışmamış olmanızdır. Kredi notunuzun hesaplanabilmesi için sisteme herhangi bir kredili ürün girişi yapılmalıdır. Fakat bankalar kredi notu sıfır çıkan vatandaşların kredisini onaylayabilir. 

Daha önce kredi talebinde bulunmayan müşteriler daha fazla riskli görülebilir. Bu durumda müşterilerin yapması gereken ilk şey, düşük limitli bir kredi başvurusu olmalıdır. Değeli okuyucularım ilk kez kredi başvurusu yapıyorsanız eğer kredi notunuzun dikkate alınabilmesi için 30 gün geçmesi gerekir.

Kredi notunuzun sıfır olması yalnızca kredili ürün kullanmamış olmanıza bağlı değildir. Eğer ki ödemeleriniz sürekli geciktiyse ve avukatlık olduysanız, kredi notunuzun sıfır çıkma ihtimali vardır. Çünkü sistem bankaya olan borçlarınızı ödemediğiniz için kredi notunuzu sıfıra düşürür. 

Bu durumdan kurtulmak için tüm borçlarınızı ödeyip, en kısa zaman zarfında bir banka dan kredili ürün talep etmeniz gerekir. Ancak bu kredili ürünü düzenli ödemediğiniz takdirde kredi notunuz yeniden düşecektir. Burada önemli olan borçlarınıza ne derece sadık olduğunuzdur.

Bu bağlamda kredi notu sıfır olan vatandaşlar kredi başvurusunda bulunabilir. Her bankanın kendine göre değerlendirme aşamaları vardır. Daha önce kredi almamış bir kişiye bazı bankalar kredi verirken bazıları vermeyebilir. Kredi başvurusunda bulunken size en uygun olan bankaları tercih etmelisiniz. 

Çünkü çok sayıda kredi başvurusu yapmanız demek kredi notunuzun daha kötü olacağı anlamına gelir. Düşük olan kredi notunuzu üst seviyelere çıkartmak için geçmiş kredi veya kredi kartı borçlarınızı en hızlı biçimde ödemeniz gerekir.

Yorumlar