5 Adımda Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

5 Adımda Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?
5 Adımda Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Kredi notu
müşterilerin ödeme potansiyelini ölçen ve ona göre kredi imkanı sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile bankalardan ne kadarlık bütçe çıkabileceğini hesaplayabilirsiniz. 

Kredi notunu öğrenmenin en basit yolu findeks sistemidir. Findeks sitesinden kredi notunuzu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kredi notunuzu öğrenmek için aşağıda verilen adımları doğru uygulamanız yeterli olacaktır.

1-Kredi notunu öğrenmek için ilk önce findeks sitesine gitmeniz gerekecektir.

2-Daha sonra sağ üst köşede bulunan üye ol butonuna tıklamanız gerekecektir.

3-Üye olmak için gerekli bilgileri doldurduktan sonra tekrar kontrol etmenizde fayda var. Daha sonra aşağıda bulunan sözleşmeyi kabul ettim seçeneğini mutlaka ayrıntılı okumalısınız. Bu sözleşmeyi okuduktan sonra okudum işaretine seçtikten sonra devam butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

4-Daha sonra ki işlemde banka bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekecektir. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra bankada kayıtlı telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir. Eğer ki bankada kayıtlı bulunan telefon numarasını kullanmıyorsanız, bunu bankaya bildirmeniz gerekir. 

Aksi durumda kredi notunuzu hesaplama aşamasında birtakım aksaklıklar oluşabilir. Telefon numarası değiştirme işlemi bizzat şubeye gidilerek yapılmalıdır.  Telefon numaranızı başarılı bir şekilde girdikten sonra devam butonuna basarak işleme devam edeceksiniz.

5- Bu işlemleri başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra findeks üyeliğiniz gerçekleşmiş olacaktır. Bunun ardından sisteme kayıtlı hesabınıza 7.5 lia yükledikten sonra kredi notunuzu hesaplayabilirsiniz. Bu siteyi dilediğiniz gibi kullanarak istediğiniz zaman kredi notunuzu hesaplayabilirsiniz.

Yukarıdaki yazıda internet bankacılığı ile kredi notunun nasıl hesaplandığını açıkladık. Kredi notunu internet bankacılığından öğrenmek istemeyen müşterilerin bizzat şubeye giderek öğrenme imkanı vardır. Eğer ki zaman kaybını önlemek istiyorsanız kredi notunu internet bankacılığı ile öğrenmelisiniz. 

Kredi notunu banka şubesinden öğrenirken banka yetkilisi tarafından verilen dilekçenin eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Sizde kredi notunu öğrenmeden önce bu iki adımdan biri için karar vermelisiniz. 

Kredi notuna olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Çünkü insanların nakit paraya olan ihtiyacı artıyor. Yukarıda sizelere kredi notunu nasıl öğrenmeniz gerektiğini açıklamaya çalıştık. Umarım sizin için yararlı olur.  

Yorumlar